- Görüş türleri
- Realist dar görünüm görüntülemek
- Nebat ve süslemeler desteklemek
- Tankınızı arkalamak
- Sorular ve cevapları
- İi. DIY balık tankı nelerdir?
- III. DIY balık tanklarının yararları
- IV. Projeniz için doğru tankı kura çekmek
- V. DIY balık tankınızı tasarlama
- VI. Tankınız için doğru bitkileri ve balıkları kura çekmek
- Vii. DIY balık tankınızı inşa
- DIY Balık Tankına Hizmet
Işte yazının, balık tankı temalarınızın ve manzaralarınızın iyi mi oluşturulacağına müstenit data vermesi amaçlanmıştır. Değişik düşünce türlerini, realist dar manzaranın iyi mi oluşturulacağını ve tankınıza nebat ve dekorasyonların iyi mi ekleneceğini kapsayacağız. Ek olarak tankınızı iyi mi koruyacağınız ve balıklarınızı sıhhatli tutacağınız hikayesinde ipuçları birlikte sağlayacağız.
Görüş türleri
Balık tankınız için oluşturabileceğiniz birnice değişik düşünce türü vardır. Birtakım popüler temalar şunları ihtiva eder:
Tabiat: Işte düşünce ağızağıza balığınız için organik dar düzlem yaratmakla ilgilidir. Realist dar sualtı manzarası kurmak için bitkiler, kayalar ve dalgaların karaya attığı odun kullanabilirsiniz.
Düşlem: Işte düşünce, umut gücünüzün yırtıcı koşmasına müsaade vermenizi sağlar. Bahir kızları, bahir canlıları ve öteki fantastik unsurlarla esrarengiz dar sualtı dünyası yaratabilirsiniz.
Öğrenim: Işte düşünce, sualtı dünyasını öğrenen çocuklar için mükemmeldir. Değişik balık, nebat ve öteki akarsu hayvanlarına haiz dar tank oluşturabilirsiniz.
Tropikal: Işte düşünce, evinizde banyo ve davetkar dar hava görüntülemek için mükemmeldir. Çarpıcı dar sualtı vahası kurmak için temiz renkler, tropikal bitkiler ve renkli balıklar kullanabilirsiniz.
Realist dar görünüm görüntülemek
Realist dar görünüm yaratmanın anahtarı, muhtelif bitkiler, kayalar ve öteki süslemeler kullanmaktır. Hem görsel olarak cazibeli dar saha görüntülemek istiyorsunuz ve balığınıza kucak dolusu saklanma yeri sağlıyor.
Bitkiler seçerken, tankınızın boyutu ve sıcaklığı için müsait türleri kura çekmek önemlidir. Ek olarak bitkilerin birbirleriyle ahenkli olduğu için güvenilir çıkmak istersiniz. Java Fern ve Anubias şeklinde birtakım bitkiler oldukca artık fer gerektirmez ve eksik fer tanklarında yetiştirilebilir. Amazon kılıçları ve akarsu zambakları şeklinde öteki bitkiler oldukca artık fer gerektirir ve yüce aydın tanklarda yetiştirilmelidir.
Kayaç ve öteki süslemeler, balıklarınız için mağaralar, çatlaklar ve öteki saklanma bölgeleri görüntülemek için kullanılabilir. Organik görünümlü dar görünüm kurmak için kayaları birlikte kullanabilirsiniz. Mesela, dar dere yatağı kurmak için dar cebel aralığı ve henüz ufak kayalar kurmak için ağabey kayalar kullanabilirsiniz.
Nebat ve süslemeler desteklemek
Esas dar görünüm oluşturduktan sonrasında nebat ve süslemeler eklemeye başlayabilirsiniz. Bitkiler seçerken, tankınızın boyutu ve sıcaklığı için müsait türleri kura çekmek önemlidir. Ek olarak bitkilerin birbirleriyle ahenkli olduğu için güvenilir çıkmak istersiniz. Java Fern ve Anubias şeklinde birtakım bitkiler oldukca artık fer gerektirmez ve eksik fer tanklarında yetiştirilebilir. Amazon kılıçları ve akarsu zambakları şeklinde öteki bitkiler oldukca artık fer gerektirir ve yüce aydın tanklarda yetiştirilmelidir.
Dekorasyonlar tankınıza alaka ve benlik beslemek için kullanılabilir. Balıklarınız için organik görünümlü dar düzlem görüntülemek için dalgaların karaya attığı odun, kayalar, kabuklar ve öteki nesneleri kullanabilirsiniz. Balıklarınız için saklanma bölgeleri kurmak için dekorasyonları birlikte kullanabilirsiniz.
Tankınızı arkalamak
Balık tankınızı sıhhatli tutmanın anahtarı, akarsu kalitesinin müsait dar dengesini korumaktır. Işte, suyu pak burulmak, sıcaklığı durağan(durgun) burulmak ve pH seviyesini doğru burulmak anlama gelir. Ek olarak tertipli akarsu değişimleri yapmanız ve tanktan enkazları çıkarmanız gerekecektir.
Suyu pak burulmak için çakılları vakumlamanız ve yenilmemiş yemekleri çıkarmanız gerekecektir. Ek olarak değme hafta tanktaki suyun dar kısmını değiştirmeniz gerekecektir. Değiştirdiğiniz akarsu miktarı tankınızın boyutuna asılı olacaktır.
Sıcaklığı durağan(durgun) burulmak için, istenen sıcaklığı arkalamak için dar ısıtıcı kullanmanız icap eder. Bir çok balık için ülkü ısı 72 ila 78 aşama Fahrenheit’dir.
PH seviyesini doğru burulmak için suya dar pH tamponu eklemeniz gerekebilir. Tankınızın pH seviyesi 7.0 ile 7.8 içinde olmalıdır.
Sorular ve cevapları
S: Ancak balık tankı için yer âlâ bitkiler nedir?
C: Balık tankları için müsait birnice değişik nebat türü vardır. Birtakım popüler seçenekler şunları ihtiva eder:
* Java ırak
* Anubias
* Amazon Kılıçları
* Akarsu zambakları
* Marimo Moss Balls
S: Ancak balık tankı için yer âlâ süslemeler nedir?
C: Balık tankınızda kullanabileceğiniz birnice değişik dekorasyon türü vardır. Birtakım popüler seçenekler şunları ihtiva eder:
* Drift odunu
* Kayalar
* Kabuklar
*
Hususiyet | Tarif |
---|---|
Akvaryum | Balık ve öteki akarsu hayvanlarının tutulduğu akarsu ile doldurulmuş dar testi yahut plastik ten. |
DIY | Kendin yap; Ustalaşmış olarak üretilmek yahut montaj edilmek adına onu kullanan birey tarafınca tamamlanan dar layiha. |
Akvaryum | Balık ve öteki sucul hayvanların tutulduğu tipik olarak kadeh yahut plastikten yapılma dar ten. |
Görünüm | Ancak bahçede yahut parkta organik ve suni özelliklerin düzenlenmesi. |
Görüş | Ancak konuşma, yazın yahut öteki mucit emek harcamaları ulamak için kullanılan merkezi dar düşünce yahut nakış. |
İi. DIY balık tankı nelerdir?
DIY balık tankı, dar mağazadan dar adet satın ahzetmek adına kendinizi nesir ettiğiniz dar balık tankıdır. Işte keyifli ve ödüllendirici dar layiha belki ve hususi ihtiyaçlarınıza ve bütçenize uyan hususi dar tank oluşturmanıza imkan tanır. Ancak DIY balık tankı nesir etmenin birnice değişik yolu vardır, böylece sizin için doğru dar layiha bulabilirsiniz.
Ancak DIY balık tankı nesir etmenin birtakım yararları şunları ihtiva eder:
- Öz tankınızı nesir ederek paradan tutum edebilirsiniz.
- Hususi ihtiyaçlarınıza ve tercihlerinize uyan hususi dar tank oluşturabilirsiniz.
- Balık destekleme ve akvaryum tasarımı ile alakalı daha çok data edinebilirsiniz.
Ancak DIY balık tankı nesir etmekle ilgileniyorsanız, başlamanıza destek olacak birnice anıt vardır. Size bilmenizde fayda olan değme şeyi öğretecek kitaplar, makaleler ve çevrimiçi öğreticiler bulabilirsiniz. Esas dar tank kurmak için ihtiyacınız olan bütün malzemeleri içeren kitleri dahi bulabilirsiniz.
Ancak DIY balık tankı nesir buyurmak keyifli ve ödüllendirici dar layiha belki ve balık destekleme ve akvaryum tasarımı ile alakalı daha çok data olmak için mükemmel dar yoldur.
III. DIY balık tanklarının yararları
Öz DIY balık tankınızı oluşturmanın birnice faydası vardır, aşağıdakiler dahi iç çıkmak suretiyle:
- Tankı şahsi keyfinize bakılırsa özelleştirebilirsiniz.
- Tankı kendiniz nesir ederek mülk biriktirebilirsiniz.
- Kendiniz yaparak balık destekleme ile alakalı daha çok data edinebilirsiniz.
- Evinize benzersiz ve ilgi çekici dar oluşturabilirsiniz.
IV. Projeniz için doğru tankı kura çekmek
DIY balık tankınızı oluşturmanın kabak adımı doğru tankı seçmektir. Işte sonucu verirken, tankın büyüklüğü, yubatmak arzu ettiğiniz balık türü ve ihtiyacınız olan filtrasyon sistemi türü dahi iç çıkmak suretiyle dikkate katılması ihtiyaç duyulan dar vardır.
Tankın büyüklüğü, tutmayı planladığınız balık sayısına asılı olacaktır. Umumi dar kaide, değme parmak balık için minimum 1 galon akarsu sağlamaktır. Şu demek oluyor ki, 10 1 inçlik balıktan oluşan dar okulu burulmak istiyorsanız, minimum 10 galon dar tanka ihtiyacınız olacak.
Ağrımak arzu ettiğiniz balık türü dahi tankın boyutunu etkileyecektir. Japon balığı şeklinde birtakım balıklar oldukca artık yüzme alanına gerekseme duyarken, Betta Fish şeklinde ötekiler henüz ufak tanklarda âlâ yapabilir. Araştırmanızı akdetmek ve tankınızın boyutuyla ahenkli balıkları seçmeniz önemlidir.
İhtiyacınız olan filtrasyon sistemi türü, tankın boyutuna ve tutmayı planladığınız balık sayısına asılı olacaktır. İyi dar filtrasyon sistemi, suyu pak ve zararı dokunan bakterilerden ırak tutmaya destek olacaktır. Muhtelif değişik filtrasyon sistemleri vardır, bundan dolayı ihtiyaçlarınız için müsait olanı seçmeniz gerekecektir.
Bütün işte faktörleri düşündükten sonrasında, DIY balık tankı projeniz için muhteşem tank için alışverişe başlayabilirsiniz.
V. DIY balık tankınızı tasarlama
DIY balık tankınızın tasarımı, tankınızın umumi görünümünü ve hissini ve balıklarınızın sağlığını etkileyeceği için dikkate katılması ihtiyaç duyulan yer mühim yönlerden biridir.
Balık tankınızı tasarlarken akılda tutulması ihtiyaç duyulan dar mevcut:
- Tankınızın boyutu, tutabileceğiniz balık çeşidini ve ekleyebileceğiniz süslemelerin miktarını belirleyecektir.
- Tankınızın şekli, görünüşünü ve suyun akma şeklini dahi etkileyecektir.
- Substrat (tankın dibini satan araç-gereç), balığınız için organik dar düzlem yaratmaya ve saklanacak dar toprak sağlayabilir.
- Tankınıza eklediğiniz bitkiler ve dekorasyonlar, henüz görsel olarak cazibeli ağıl getirmeye destek belki ve balığınıza dinlenecek ve saklanacak dar toprak sağlayabilir.
Balık tankınızı tasarlarken, tankın değişik elemanları içinde dar balans kurmak önemlidir. Balıklarınızın yüzmesi için kafi saha olduğu için ve tankın oldukca karışık olmadığından güvenilir çıkmak istiyorsunuz. Ek olarak bitkilerin ve süslemelerin tuttuğunuz balık türü ile ahenkli olduğu için güvenilir çıkmak istersiniz.
İşte DIY balık tankınızı fikirleşmek için dar dayanak:
- Tankınız için dar düşünce seçin. Işte, tropikal baran ormanlarından mercanbalığı resifine büyüklüğünde değme belki.
- Birbirinizle ve tankınızın boyutuyla ahenkli balıkları seçin.
- Balıklarınız için organik dar düzlem yaratacak nebat ve süslemeler ilave edin.
- Tankı pak ve bayındır tutun.
Işte ipuçlarını izleyerek, balığınıza sıhhatli ve sevinçli dar aile sağlayacak manalı ve işlevsel dar DIY balık tankı oluşturabilirsiniz.
VI. Tankınız için doğru bitkileri ve balıkları kura çekmek
Tankınız için nebat ve balık seçerken, tankınızın boyutunu, akarsu çeşidini ve tenvir koşullarını dikkate ahzetmek önemlidir.
Minik dar tank için, tankı büyütmeyecek ufak bitkiler ve balıklar kura çekmek isteyeceksiniz. Henüz ağabey dar tank için daha çok seçeneğiniz olacak, sadece tekrar dahi bitkilerin ve balıkların birbirleriyle ahenkli olduğu için güvenilir olmanız gerekecek.
Tankınızdaki akarsu çeşidini erişmek dahi önemlidir. Kaba suyunuz var ise, yüce seviyelerde kalsiyum ve magnezyum tolere edebilen bitkiler ve balıklar seçmeniz gerekecektir. Merhametli suyunuz var ise, eksik seviyelerde kalsiyum ve magnezyum tolere edebilen bitkiler ve balıklar seçmeniz gerekecektir.
En son, tankınızdaki tenvir koşullarını ayn önünde bulundurmanız gerekecektir. Oldukça artık organik fer saha dar tankınız var ise, temiz ışığı tolere edebilecek bitkileri seçmeniz icap eder. Henüz azca organik fer saha dar tankınız var ise, eksik ışığı tolere edebilecek bitkileri seçmeniz gerekecektir.
Tankınız için doğru bitkileri ve balıkları kura çekmek için birtakım ipuçları:
- Tankınızın boyutuna müsait bitkileri seçin.
- Tankınızdaki akarsu türü ile ahenkli bitkileri seçin.
- Tankınızdaki tenvir koşullarıyla ahenkli bitkileri seçin.
- Tankınızdaki bitkilerle ahenkli balıkları seçin.
- Birbiriyle ahenkli balıkları seçin.
Işte ipuçlarını izleyerek, senelerce dar beğeni deposu olacak manalı ve gelişen dar balık tankı yaratabilirsiniz.
Vii. DIY balık tankınızı inşa
DIY balık tankınızı oluşturmak sürecin ahir adımıdır. Işte klavuz, tankın kurulumunda yer edinen adımlarda, doğru substrat ve dekorasyonları seçmekten nebat ve balık eklemeye büyüklüğünde erkân gösterecektir.
1. Tankınız için doğru substratı seçin. Substrat, tankınızın altını çizecek malzemedir. Rastgele biri yararları ve dezavantajları olan birnice değişik substrat türü vardır. Maruzat popüler substratlardan bazıları çıngıl, kum ve toprağı ihtiva eder.
2. Tankınıza dekorasyon ilave edin. Dekorasyonlar, tankınızı henüz ilgi çekici ağıl getirmenize ve balığınız için saklanma bölgeleri sağlamaya destek belki. Birtakım popüler süslemeler içinde kayalar, bitkiler ve dalgaların karaya attığı odun bulunur.
3. Tankınıza nebat ilave edin. Bitkiler sıhhatli dar balık tankı için gereklidir. Suyu filtrelemeye, oksijen sağlamaya ve balığınız için saklanma bölgeleri sağlamaya destek olurlar.
4. Tankınıza balık ilave edin. Tankınıza balık yansıtırken, tankınızın büyüklüğü için doğru boyutta balık seçmeniz önemlidir. Ek olarak, seçtiğiniz balığın birbiriyle ahenkli olduğu için güvenilir olmalısınız.
5. Tankınızı koruyun. Tankınızı kurduktan sonrasında, muntazam arkalamak önemlidir. Işte, tertipli akarsu değişimleri, tankın temizlenmesi ve akarsu standardını kontrol etmeyi ihtiva eder.
Işte adımları izleyerek DIY balık tankınızı kurabilir ve balığınız için manalı ve sıhhatli dar aile oluşturabilirsiniz.
DIY Balık Tankına Hizmet
DIY balık tankınız kurulduktan sonrasında, balığınızı sıhhatli burulmak için muntazam bir halde andırmak önemlidir. İşte DIY balık tankınıza iyi mi bakacağınıza müstenit dar dayanak:
- Müsait akarsu sıcaklığını koruyun. Bir çok balık için ülkü akarsu sıcaklığı 72 ila 78 aşama Fahrenheit’dir. Akarsu sıcaklığı oldukca düşükse, balıklarınız cansız yahut gevşek belki. Akarsu sıcaklığı oldukca yüksekse, balığınız strese girebilir yahut ayrıca ölebilir.
- Müsait akarsu pH’ı koruyun. Bir çok balık için ülkü pH seviyesi 7.0 ile 7.5 arasındadır. PH seviyesi oldukca düşükse, balığınız stresli belki yahut ayrıca ölebilir. PH seviyesi oldukca yüksekse, balıklarınız sıhhat sorunları geliştirebilir.
- Müsait akarsu şiddetini koruyun. Bir çok balık için ülkü akarsu şiddeti 5 ila 10 dgh arasındadır. Akarsu şiddeti oldukca düşükse, balığınız strese girebilir yahut ayrıca ölebilir. Akarsu şiddeti oldukca yüksekse, balıklarınız sıhhat sorunları geliştirebilir.
- Tankı tertipli olarak paklayın. Atık ürünleri ve kalıntıları aradankaldırmak için tankı tertipli olarak arıtmak önemlidir. Tankı haftada minimum dar defa ve gerekirse henüz kalın temizlemelisiniz.
- Akarsu standardını tertipli olarak kontrol edin. Suyun balıklarınız için emin olduğu için güvenilir çıkmak için akarsu standardını tertipli olarak kontrol buyurmak önemlidir. Suyu pH, amonyak, nitrit ve nitrat seviyeleri için kontrol etmelisiniz.
- Balıklarınızı müsait rejimle besleyin. Sıhhatli burulmak için balığınızın müsait diyetini bakmak önemlidir. Balıklarınıza protein bakımından yüce ve karbonhidrat bakımından eksik dar rejim beslemelisiniz.
- Balığınıza müsait düzlem sağlayın. Balıkların gelişmesi için muhtelif saklanma yerlerine, yüzme alanına ve bitkilere ihtiyacı vardır. Balıklarınıza türleri için müsait dar düzlem sağladığınızdan güvenilir olun.
DIY balık tankınız kurulduktan sonrasında, balıklarınızı sıhhatli ve sevinçli burulmak için muntazam bir halde arkalamak önemlidir. İşte DIY balık tankınızı arkalamak için dar dayanak:
- Akarsu standardını tertipli olarak deneyin. Sıhhatli dar balık tankını korumanın yer mühim faktörü akarsu kalitesidir. Akarsu standardını haftada minimum dar defa ve oldukca artık balığınız var ise yahut tank cesur ise henüz kalın denetim etmelisiniz. Akarsu standardını denetlemek için suyu pH, amonyak, nitrit ve nitrat seviyeleri için kontrol etmeniz gerekecektir. Bir çok yerli döngül mağazasında akarsu bardak kitleri satın alabilirsiniz.
- Tertipli akarsu değişimleri yapın. Akarsu değişimleri, zararı dokunan toksinleri sudan başadüşmek ve akarsu standardını sıhhatli dar ölçüde burulmak için gereklidir. Haftada dar defa% 25 akarsu değişikliği yapmalısınız ve henüz oldukca balıklarınız var ise yahut tank yenise.
- Balıklarınızı doğru oranda yemek besleyin. Balıklarınızı çılgın bakmak akarsu kalitesi problemlerine erkân açabilir ve balığınızı rahatsız edebilir. Balıklarınızı yalnız dar zihin içerisinde yiyebilecekleri büyüklüğünde beslemelisiniz.
- Tankı tertipli olarak paklayın. Tankı haftada minimum dar defa ve henüz oldukca baliniz var ise yahut tank yenise henüz kalın temizlemelisiniz. Tankı arıtmak için balık ve süslemeleri çıkarmanız ve peşinden çakılları vakumlamanız icap eder. Ek olarak tanktan enkazları başadüşmek için dar akarsu sifonu birlikte kullanabilirsiniz.
- Sıcaklığı ve aydınlatmayı izleyin. Balık tankınızdaki ısı ve tenvir düzgün dar ölçüde tutulmalıdır. Bir çok balık için ülkü ısı 72 ila 78 aşama Fahrenheit’dir. Bir çok balık için ülkü tenvir, organik gündüz ışığı ve suni ışığın dar kombinasyonudur.
- Tankınıza nebat ve süslemeler ilave edin. Bitkiler ve süslemeler, tankınızdaki akarsu standardını iyileştirmeye ve balığınız için saklanma bölgeleri sağlayabilir. Tankınızın boyutuna ve haiz olduğunuz balık türüne müsait bitkileri ve süslemeleri seçmelisiniz.
Işte ipuçlarını izlem ederek, DIY balık tankınızı korumaya ve balığınızı sıhhatli ve sevinçli tutmaya destek olabilirsiniz.
S: DIY balık tanklarının yararları nedir?
C: Ancak DIY balık tankına haiz olmanın birnice faydası vardır:
- Öz tankınızı nesir ederek paradan tutum edebilirsiniz.
- Tankınızı hususi ihtiyaçlarınıza ve tercihlerinize uyacak biçimde özelleştirebilirsiniz.
- Öz tankınızı nesir ederek balık destekleme ile alakalı daha çok data edinebilirsiniz.
S: Değişik DIY balık tankları türleri nedir?
C: Aşağıdakiler iç çıkmak suretiyle birnice değişik DIY balık tankı türü vardır:
- Kadeh tanklar
- Plastik tanklar
- Ahşap tanklar
- Seramik tanklar
S: Ancak DIY balık tankı nesir etmede yer edinen adımlar nedir?
C: Ancak DIY balık tankı nesir etmekle alakalı adımlar şunları ihtiva eder:
- Doğru tank boyutunu ve şeklini güzel.
- Tanka dar süzgeç ve ısıtıcı desteklemek.
- Tankın dibine substrat ilave.
- Tanka nebat ve süslemeler desteklemek.
- Tanka balık desteklemek.
0 Yorum